Ekologické a udržitelné vánoční svátky

Do Štědrého dne zbývá již pouze pár dnů a spousta z nás je již pohlcena pravou vánoční atmosférou.
Vánoce jsou jedny z nejkrásnějších svátků, na které se všichni těšíme. Jak ale prožít sváteční čas bez zbytečného stresu a nadměrného konzumu? Je to jednoduché a stačí dodržet ekologické smýšlení i během příprav včetně nákupu dárků.
 
1. Vánoční stromeček v květináči a přírodní ozdoby
Nekupujte si každý rok řezaný živý stromeček nebo stromeček umělý, ale popřemýšlejte nad nákupem stromečku v květináči. Ten si snadno vypěstujete. ozdobíte přírodními ozdobami v podobě šišek, sušeného ovoce, perníčků a ozdob z přírodních materiálů. Zachráníte spoustu dalších živých stromečků a budete originální.
 
2. Rozmýšlejte nad kvalitou i počtem dárků
Dárek, který pořídíte svým nejbližším by měl být potřebný, praktický a především osobní. Ideálním vánočním dárkem mohou být ekologická brčka, která se skvěle využijí v průběhu celého roku a stanou se praktickým pomocníkem u vás doma.
 
3. Ekologické balení dárků
Jak zabalit dárek ekologicky? Ideální je použít recyklovaný dárkový balící papír nebo využít balící papír z předcházejících loňských Vánoc. Chcete ještě více podpořit udržitelný styl letošních Vánoc? Zabalte dárky do znovupoužitelných látkových sáčků. 
 
 
Prožijte Vánoce v klidné atmosféře plné rozjímání a míru a nezapomeňte inspirovat k udržitelnosti i vaše okolí.
 caley-dimmock-_HCpwe1-Prc-unsplash