Horké letní dny pomalu přicházejí a eco-brčka Vám přinášejí 3 tipy na limonády, které skvěle osvěží a také dodají potřebnou energii.
Broskvová limonáda s melounem
Budete potřebovat:
- 7 ks broskví
- šťávu z 2 ks citrónů
- 500 g melounu
- 4 lžíce medu
- 500 ml vody
Postup:
Nalijte do hrnce 500 ml vody, přidejte na malé kousky pokrájené broskve a 4 lžíce medu. Směs přiveďte k varu a 4 minuty za průběžného míchání povařte. Poté odstavte a nechejte směs vychladnout. Přidejte šťávu z 2 kusů vymačkaných citrónů, meloun a vše dobře rozmixujte. Chlaďte v ledničce na zhruba 3 hodiny a vychlazenou limonádu podávejte s tenkými plátky neoloupaných broskví.
Tip: Limonádu můžete případně dochutit i bylinkovým sirupem.
Bublinková citronáda
- Ingredience:
- 9 ks citrónů
- 1 litr perlivé vody
- 1-2 lžičky zázvoru
- třtinový cukr
- máta
Postup:
Nejprve si připravíme a vymačkáme šťávu z 9 kusů citrónů, přidáme 6 lžic třtinového cukru a mícháme, až se cukr úplně rozpustí. Přidáme nastrouhaný zázvor a lístky máty. Do této směsi přilijeme 1 litr perlivé vody, přidáme led a rozlijeme do skleniček.
Tip: Do limonády můžeme také přidat kousky limetky i pomeranče.
Malinová limonáda s mátou
- 500 g malin
- 1 l perlivé vody
- třtinový cukr
- máta
Postup:
Maliny rozmixujeme s trochou vody a 3 lžícemi třtinového cukru.
Celou směs s vytvořeným malinovým základem naředíme zbytkem perlivé vody. Hotovou limonádu nalijeme do sklenic, přidáme led, čerstvé maliny a lístečky máty.
Tip: Limonádu můžeme ještě více osladit přidáním malinového sirupu. Pokud nejste příznivci perlivé vody, použijte nesycenou vodu.
Limonády podávejte ledově vychlazené a nezapomeňte, že nejlepší jsou podávané s ekologickými brčky.