Zelené léto a oblíbené grilování

Grilování je velice oblíbené u stále většího počtu fanoušků masa i dobrot bez masa. Pro většinu z nás je to skvělá příležitost, kdy se můžeme setkat s rodinou, přáteli a užít si bezvadnou zábavu. Grilu a přípravám masových specialit většinou vládnou muži, je to tak i u Vás?

barbeque-bbq-blurred-background-1579000

Jak si ale můžeme vychutnat to pravé letní grilování bez zbytečného odpadu? Čtěte dále, máme pro Vás pár tipů.

Výběr grilu

Na trhu je nabídka grilů poměrně široká a určitě se vyplatí investovat do produktů na grilování, které budou i šetrné k přírodě. V každé dobré prodejně Vám určitě poradí, který gril je pro Vás ten nejlepší. Nově jsou v nabídkách také jednorázové ekologické grily, které jsou vyrobeny z přírodního dřeva.

Pamatujte na to, že po ukončení grilování je nutné celý gril vypnout – šetříte tak energii.

Nákup zeleniny a ovoce

Snažte se vyhnout nákupu ovoce a zeleniny, které jsou baleny ve vrstvách jednorázových plastových obalů. Podporujte místní pěstitele a nakupujte přímo u nich. Vydejte se na farmářské lokální trhy a prozkoumejte aktuální nabídku.adult-barbecue-barbeque-1670561

Omezení jednorázových plastů

Plastové talířky, plastové příbory a plastové tácky nejsou vhodnými společníky pro Vaše grilování. Pokud není počet účastníků party příliš velký, použijte raději klasické talíře a také příbory, které následně rychle omyjete. Spokojení hosté Vám určitě s úklidem rádi pomohou. V případě velkého počtu účastníků zvolte raději formu biologicky rozložitelného nádobí, které je dostupné. Plastová brčka nahraďte ekologickými brčky, která se vyrábí v mnoha skvělých barvách a rozzáří každou limonádu.

 Recyklace i při grilování

Připravte nádoby na jednotlivé druhy odpadu, dobře je označte štítky s jejich názvy a povzbuzujte své hosty k jejich používání.

Nezapomeňte přemýšlet o trvalé udržitelnosti i během letních dnů.