Ekologická brčka pro váš podnik

Vlastníte restauraci, bar či kavárnu? Jednorázové plasty a jejich používání v oblasti gastronomie je určitě také jedno z témat, které Vás může zajímat.

Hledáte nejlepší způsob, jak začít eliminovat používání plastů ve Vašem podniku? Vhodným začátkem je například náhrada plastových brček za moderní ekologická brčka. Používání plastových brček má velký vliv na životní prostředí. Jednorázová plastová brčka končí často v oceánech, ničí životy mořských živočichů a v neposlední řadě také tvoří plastové ostrovy na hladině vod.

Začněte se změnou co nejdříve a investujte do ekologických brček pro Váš podnik. Vybírejte ta nejlepší brčka z nerezové, bambusové či skleněné řady.

1.     Nerezová brčka

Nerezová brčka jsou vyrobena z kvalitní nerezové potravinářské oceli 304 (18/8), která je odolná proti korozi. Kovová brčka mají pevnou konstrukci, je možno je opakovaně omývat v myčce na nádobí a nemají omezenou životnost. Vyrábějí se ve dvou variantách – rovné či zahnuté. Vybírat také můžete z moderních barevných odstínů jako je stříbrná, zlatá či zlatorůžová.

Nerezová brčka vedou teplo a proto je vhodné je raději používat v kombinaci se studenými nápoji.IMG_3346(Edited)

2.     Bambusová brčka

Bambusová brčka jsou vyrobena ze skutečných bambusových stonků a jsou zcela biologicky rozložitelná. Průměrná životnost bambusových brček v restauracích při opakovaném používání je odhadována na 6-8 měsíců. Je možno je také omývat v myčce na nádobí. Brčka je také ideální udržovat čistá i za pomoci čistícího štětečku. Výborně se hodí do exotických drinků a koktejlů.

IMG_3361(Edited)

 

3.   Skleněná brčka

Skleněná brčka jsou vyrobena z tvrzeného borosilikátového skla, které je odolnější proti případnému rozbití. Nemění chuť Vašeho teplého i studeného nápoje a je možno je opakovaně omývat v myčce na nádobí. Tato brčka jsou vhodná k používání pro dospělé osoby, nehodí se pro děti.

 Pokud jste se rozhodli naše ekologická brčka vyzkoušet, zajisté Vás napadají také otázky ohledně bezpečnosti používání brček a také společenské odpovědnosti Vaší firmy.

IMG_3825 (změněno)

 

Bezpečnost – všechna naše brčka obdržela certifikaci bezpečnosti LFBG, která je v souladu s evropskou normou 1935/2004.

Společenská odpovědnost – i Váš podnik se může chovat ohleduplně nejen ke svým zákazníkům, ale také k životnímu prostředí. Šiřte myšlenku společenské odpovědnosti mezi Vaše zaměstnance i hosty.

Každá snaha o změnu je dobrým začátkem. :)